Talentondersteuning

4ArtAlways ondersteunt talenten in de beeldende kunst welke inhoudelijk aansluiten op het gedachtegoed van de stichting. Dit doen wij in samenwerking met de stichting MCEM (Mastering Cultural Entrepreneurship Maastricht) en stichting De Kopermolen Vaals.


Van 20 t/m 27 juni 2020 presenteert Didianne Leusink  A curtain in open space, een kunstbeleving die te volgen is via een livestream, maar ook te bezoeken is bij de Lutherse Kerk in Maastricht.
Op zaterdag 20 juni vindt de opening van A curtain in open space plaats. Die dag is de kunstinstallatie, die bestaat uit een immens groot ‘gordijn’, dat uit meerdere afzonderlijke schilderwerken bestaat, te volgen via een 24 uurs livestream. Daarnaast is de installatie te bezoeken (met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM) voor de Lutherse Kerk, Hondstraat 14 te Maastricht. Op de dag van de opening zal ook performer Margôt Kuiper dansen met de vrije bewegingen van het doek.

Didianne Leusink: “Het werk, een groot transparant linnen doek, mag dansen met het licht, de wind en zelfs een performer. Op het moment dat mijn werk groter is dan ikzelf, kan ik het vrij laten bewegen. Een manier van loslaten. Ik werk graag groots, dan is een deel buiten mijn controle.

Didianne Leusink (Maastricht, NL) studeerde in 2018 af aan de Maastricht Academy of Fine Arts en werkt nu vanuit haar studio in Maastricht. Licht en transparantie zijn terugkerende elementen in haar werk. Begin 2020 presenteerde zij tijdens het M3 Festival in de AINSI in Maastricht haar werk Hidden gems, waar in het donkere seizoen synthetisch licht de boventoon voerde. A curtain in open space is een vervolg op dit werk waarbij juist het frisse, natuurlijke daglicht en de vrije beweging van de wind centraal staan.  Didianne Leusink maakt deel uit van het talentontwikkelingsprogramma van Stichting 4ArtAlways. Ze ontvangt zowel een financiële bijdrage als advies.

Kijk op www.didianneleusink.com voor de livestream en meer informatie.


M3 festival

Op zondag 12 januari presenteerde Stichting 4ArtAlways in AINSI (Maastricht)
M3 festival, een kunstmanifestatie met het werk van de jonge beeldende talenten Michelle Beurskens, Didianne Leusink en Flo van der Waa.

Michelle Beurkens presenteerde de film JANNEL, Celebrating life waarin het leven en werk van de ‘founder’ van 4ArtAlways, kunstenaar JANNEL centraal staat. Didianne Leusink toonde haar installatie Hidden gems, waarin details die we door de overload aan informatie over het hoofd zien, zichtbaar worden en Flo van der Waa exposeerde nieuw werk waarbij schilderkunst, objecten en de ruimte in elkaar overvloeien.

De jonge talenten, die ondersteund zijn door de Stichting 4ArtAlways, gaven tijdens artist talks een toelichting geven op hun werk.

Verder waren er tijdens het M3 festival onder het motto ‘de kracht van de mythe leeft’ ook cross-overs naar dans en film. Zo voerde Frederike Verhallen, in een choreografie van Mieke Verhooren, een butoh-dans op en werd de film Elf van Luca Meisters vertoond.

M3 festival werd mede mogelijk gemaakt door:
Logo's


In 2018 heeft 4ArtAlways voor het eerst twee jonge talenten beeldende kunst ondersteund: Flo van der Waa en Marie van Vollenhoven. Lees hier meer over hun projecten die mede mogelijk gemaakt werden door Stichting 4ArtAlways.